baner

UWAGA: Zdjęcia i filmy mogą przedstawiać różne warianty produktu. Cena odpowiada jednostce miary.

COLLECTA 88216 NIEDŹWIADEK POLARNY SIEDZĄCY ROZMIAR:S (004-88216)

CENA: 9.59

dostępność: wysyłamy w ciągu 24h

wymiary: 5.5cm x 3cm


Niedźwiedź polarny to największy drapieżnik lądowy. Dorosłe samce ważą przeszło 500 kg. Są doskonałymi pływakami - mają palce spięte do połowy błoną pławną - i często widuje się je na krach lodowych daleko na oceanie. Niedźwiedź polarny jest wytrwałym myśliwym. Poluje na foki, duże ptaki morskie i ryby. Nie zapada w sen zimowy. Tylko niedźwiedzica ukrywa się zimą w śnieżnej jamie, gdzie rodzi 2-3 niedźwiadki.